domain név regisztrációdomain név regisztráció

Nincs kategorizálva - 2007. június 28.

Mi az a domain név regisztráció?

A domain név egyedi azonosító az Interneten. Másnéven Internetcím vagy webcím. Ennek segítségével találhatunk meg egy honlapot, vagy ezzel hozhatunk létre email címeket is. pl: www.valami.hu

Mi a .hu domain? Miben más mint a .com?

A .hu domain név a Magyar domain név tartomány. Aki .hu domain névvel rendelkezik, annak lehetősége van magyar nyelvű weboldalakat a legmegfelelőbb köntösben publikálni a világhálón. A .com, .net, .org stb. végződésekkel ellentétben a .hu végződésű domain név kifejezetten előnyős a magyar nyelvű weboldal elhelyezésére. A domain név természetesen csak az első lépcső a világhálón való megjelenéshez. Szükséges még a webtárhely, tárhely is, mely a domainhez kötődő szolgáltatás és elengedhetetlen technikai alapfeltétel a webes jelenléthez.

Kinek lehet .hu domain neve?

Minden magyar állampolgár, cég, szervezet regisztráltathat domian nevet.

Mennyibe kerül a domain név regisztráció?

Sokféle árpolitika létezik a magyar piacon. Domain regisztráció “megúszható” költség ingyen is és természetesen nem ritka az irreálisan magas, akár 5000-8000 Ft-os ár sem. Miért van különbség az árazásban? Beszéljünk őszintén: marketing és árpolitika a válasz.

Van-e minőségi különbség a különböző regisztrátorok között?

Talán nincs. :-)
A regisztráció nem vet fel alapvető minőségi kérdéseket. A domainhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások, webtárhely, email szolgáltatás és az ehhez kapcsolódó egyéb webes alkalmazások minőségi kiszolgálása az igazán fontos kérdés.
Nyugodtan fogadjuk el tehát akár ingyen is a domain név regisztrációt az adott tárhelyszolgáltatótól, hiszen rossz minőségű domain nincs, csak az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások minősége a kérdéses, de az nagyon!

Sok féle domain végződés létezik:

.hu, .com, .net, .org, .de, .gr, .dk, .ru, .pl, .be, .cc, .at, .ch, .se, .ph, .ca, .ws, .nl, .cn, .it, .biz, .co.uk, .to, .tv, .ro, .name, .us, .cz