domain név regisztrációEgy év alatt 2,5 millió .eu domain név született

.eu domain - 2007. július 6.

A .eu domainnevek regisztrációjának teljesen nyilvános, tavaly áprilisi megnyitása óta nem kevesebb mint 2,5 millió Európai Unióban élő magánszemély és szervezet regisztrált magának .eu domainnevet, így a felsőszintű domain a harmadik legnépszerűbb lett Európában. A .eu domain globálisan a hetedik helyet foglalja el a sorrendben.

Az Európai Uniós szervezeteknek, magánszemélyeknek készített .eu domain egyike a leggyorsabban növekvő felső szintű domaineknek, az elmúlt öt hónap alatt 17 százalékkal többen regisztráltak ilyen címet weboldaluknak, mint korábban. A .eu segítségével a vállalatok pán-európai weboldalakat indíthatnak, az adott ország saját domainvégződése, vagy az általános .com, .net címek helyett .eu végződéssel hivatkozhatnak nemzetközi oldalaikra.

A .eu felső szintű domaint jelenleg kizárólag két országos domainvégződés, a .de (Németország) és a .co.uk (Nagy-Britannia) előzi meg a ranglistában. A német domain 31 százalékát teszi ki a regisztrációknak, míg a Nagy-Britanniai a 17 százalékát. A .eu domainneveket tavaly április 7-től, azaz alig több mint 1 éve regisztrálhatják be magánszemélyek is, a cégek és szervezetek ezt megelőzően néhány hónapos előzetes regisztráció során foglalhatták le saját neveiket.